15 yılda gelmeyen hizmet bir ayda geldi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Cumaali Atilla, belediyeyi PKK'nın değil halkın hizmetine sundu. Çöpler düzenli toplanıyor, cadde ve sokaklar da yenileniyor

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 22 Kasım 2016 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
15 yılda gelmeyen hizmet bir ayda geldi

Veysel KOÇ

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve terör örgütüne üye oldukları gerekçesiyle çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye başkanı Gültan Kışanak'ın yerine Ankara Etimesgut İlçe Kaymakamı Cumali Atilla'yı kayyum olarak atandı. Belediye'ye kayyum olarak atanmasının ardından belediyecilik hizmetlerine jet hızıyla başlayan Atilla, belediyeyi PKK'nın değil, halka hizmetine sundu.

MÜDÜRLERE UZAKLAŞTIRMA

Belediye işçilerinin terör örgütü ve siyasi uzantısı HDP'nin baskıları nedeniyle boykot yaptığını gören Atilla işçilerle görüştü. Atilla İşçilerin 'biz hizmet verip alın terimizle maaşımızı kazanmak istiyoruz' yanıtı üzerine sorunun kaynağının daire müdürlerinde olduğunu tespit etti. Müdürlerinin görevden alınmasıyla hizmet vermeyen birimler hizmet vermeye başladı. Atilla'nın gelmesiyle başlattığı hizmetler ise şöyle:

SOKAKLAR TEMİZLENDİ

Halkın Perşembe günleri yaptığı mezarlık ziyareti için ücretsiz otobüs seferleri başlattı. Çöpler düzenli ve saatinde toplandı. Çevre düzenleme ve alt yapı çalışmaları başladı. Caddeler asfaltladı. Parasının nereye gittiği tespit edilmeyen ücretli otopark uygulaması sonlandırıldı.

Halkın hizmetinde

Öte yandan eski belediye başkanı Ahmet Bilgin tarafından, Diyarbakır evlerine örnek olarak yaptırılan ve kente kazandırılan Diyarbakır Konuk evinde yıllardan beri karşılıksız bir şekilde kalan DTK'nın ise kayyum Cumali Atilla tarafından süre verilerek boşaltılması istendiği öğrenildi. Bina artık halka hizmet edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber